На відміну від більшості птахівничих підприємств, в умовах яких, у профілактичних цілях, все ще застосовують антибіотики, виробництво без їхнього застосування вимагає уважного перегляду питань якості курчат і стану кишківника птиці.
Проблеми з якістю курчат найчастіше є наслідком інфікування грамнегативними організмами та реконтамінацією, спричиненою вакцинацією in ovo. Застосування водорозчинної та порошкової форм Орегано дає змогу виростити рентабельну птицю без антибіотиків
Для поліпшення якості курчат надзвичайно важливо підтримувати приміщення для утримання племінної птиці та підстилку для гнізда в належному санітарно-гігієнічному стані. В інкубаторному цеху критичними аспектами є час між вилупленням першого й останнього курчати в одному інкубаторі та належні умови інкубації, які сприяють закриттю пупкового кільця.
При виробництві здорових бройлерів без застосування антибіотиків постійна увага якості курчат має ще більше значення. Визначальний фактор успіху виробництва бройлерів без застосування антибіотиків за рахунок введення Орегано через корм і/або воду - контроль некротичного ентериту, середньодобові прирости і загальна збереженість, зокрема і в перші сім днів життя курчат.