Tilda Publishing
EN
БЛОГ

Величезним подарунком, зробленим нам природою, є цілющі рослини.

Екстракти з них, ефірні масла цих рослин — це доступний і натуральний спосіб профілактики і лікування багатьох проблем і захворювань, який останнім часом стає все більш актуальним і затребуваним. Це більш ефективно і безпечно, ніж застосування медикаментозних препаратів для підтримки здоров'я.

Величезна роль в профілактиці і лікуванні багатьох захворювань належить ефірним маслам. Історія відкриття корисних властивостей ефірних масел починається з давніх часів. Відомо, що стародавні люди навчилися отримувати сильно пахучі речовини з соку рослин більш ніж за п'ять тисячоліть до н.е. При розкопках знаходять ємності для зберігання пахощів. Вони дуже схожі на археологічні знахідки стародавніх часів: Індії, Китаю, Єгипту, Риму і Греції.

Крім речових доказів використання стародавніми людьми пахощів, існують і письмові свідчення з зазначенням інструкцій з приготування і методиками застосування.

За часів стародавнього Єгипту ефірні масла використовувалися в якості лікарських засобів від нервових розладів і депресії, для дезінфекції, а також для бальзамування померлих і омолодження живих. Знайшли своє місце масла і в кулінарії. Упаковані в порцелянові та скляні ємності, їх можна було зустріти в Вавилоні, на ринках Греції та Риму.

Кунжутне і мигдальне масла з додаванням мірри і інших ароматичних речовин застосовувалися з косметичною метою для догляду за тілом. Для лікувальних цілей використовували: ладан — при нервових захворюваннях; кипарис — при легеневих; протизапальні мазі готували з чебрецю.

Існує кілька способів отримання ефірних масел. Традиційні методи: парова дистиляція, пресування, екстракції селективними розчинниками, анфлераж, мацерація.

Парова дистиляція (перегонка з водяною парою, сублімація) з 18 століття і до нашого часу найпоширеніший метод отримання ефірних масел. Технологічний процес полягає в обробці паром частин рослини, при цьому з рослини вивільняються ефірні масла і, з'єднуючись з парою, проходять через конденсатор. Ефірні масла легше води і добре відділяються від отриманої рідини.

Частина, що залишилася після технологічного процесу вода, звана гідролатом, знаходить застосування в косметології та медицині. Найбільш відомі гідролати (флорентійні води) рожева вода і пихтовая вода.
Пресування (холодне пресування, віджимання, метод віджимання) використовується для отримання ефірних масел з цитрусових: апельсина, лимона, мандарина, бергамота, лайма. Спочатку шкірку цитрусових віджимають вручну за допомогою механічного преса. Зараз використовують автоматичний прес. Для виробництва високоякісних цитрусових ефірних масел іноді все ж застосовують ручне пресування.

Екстракції селективними розчинниками — це технологічний процес, заснований на зв'язуванні ефірного масла з певними розчинниками. Ефірне масло зв'язується з розчинником, який в подальшому відокремлюють в низькотемпературному режимі.

Анфлераж — даний метод раніше використовувався для виготовлення ефірних масел з окремих видів квіткової сировини (тубероза, жасмин і ін.). У його процесі застосовували очищений, який не має запаху, холодний жир, наносячи його на аркуші зі скла в великих прямокутних рамках. Квіти акуратно викладали на шар жиру, який вбирає ефірну олію.

Мацерація — найдавніший з відомих способів отримання ефірних масел. У його процесі рослину поміщають в підігріте рослинне масло, в перебігу декількох днів склад періодично струшують. Настояне масло фільтрують. В процесі мацерації клітини з ароматичними речовинами руйнуються і в розчин переходить ефірне масло.

Звичайно, спочатку люди застосовували ефірні масла для підтримки свого здоров'я. Але з часом також навчилися використовувати їх і для підтримки здоров'я тварин. Дослідження їх впливу на організм тварин почалися зовсім недавно, на початку 2000-х років. Ефірні масла позитивно впливають на процеси травлення у тварин. Вони стимулюють вироблення ферментів, покращуючи перетравлення і засвоєння поживних речовин кормів, а за рахунок запаху стимулюють споживання корму, що позитивно позначається на продуктивності тварин.
Крім цього ефірні масла підтримують мікрофлору травної системи продуктивних тварин і птахів в оптимальному стані. Їх використання підсилює секрецію травних соків, стимулює морфологічний розвиток ШКТ зі збільшенням всмоктування та зменшення втрат цінних поживних речовин.

Ефірні масла відносяться до природних стимуляторів росту, ефективно борються з патогенними мікроорганізмами і наслідками несприятливих умов утримання тварин.

Наведемо приклад застосування деяких ефірних масел для лікування тварин:

• ефірне масло орегано має антибактеріальні властивості і здатне замінити антибіотики в лікуванні

• сильні бактерицидні властивості має ефірне масло гвоздики

• масло коріандру нормалізує травлення тварин, стимулює вироблення естрогену, що сприяє поліпшенню репродуктивної функції тварин, так само воно має протизапальну, антисептичну та знеболювальну дію

• ефірні масла лаванди, чебрецю і евкаліпта відлякують бліх, кліщів і інших дрібних паразитів

• при запаленні суглобів тварин допоможуть масла розмарину, лаванди і ялівцю

• запальні захворювання вух тварин добре усуне обробка ефірним маслом лаванди.

У нашому арсеналі є кілька продуктів на основі натуральних ефірних масел. Вже багато років ми пропонуємо натуральні та здорові способи профілактики і лікування багатьох захворювань продуктивних тварин і птиці як альтернативу використання кормових антибіотиків та інших хімічних добавок і препаратів. Ефірні масла показують прекрасні результати, в тому числі економічно виправдані. У найближчих публікаціях ми розповімо вам про наші продукти на основі ефірних масел і результати їх застосування.

Отримайте консультацію або можемо домовитись про зустріч.

*Ваші дані не будут передані 3-м лицям.
Додаткова інформація
PROFISORB® - перший комплексний адсорбент бактеріальних і # nbsp; мікотоксинів 4-го покоління, ветеринарного призначення.

OREGANO - єдине в світі ефірне масло, яке володіє терапевтичною дією за рахунок унікальних властивостей рослини орегано. Широко використовується в годівлі тварин. Вибирайте натуральне масло!

LIPROT BIO - протеїновий кормовий інгредієнт (70% сирого протеїну) з багатим амінокислотним складом, який поліпшує продуктивність і здоров'я тварин.

«Bio Fормула - українська компанія, створена в 2012 році. Ми працюємо в області кормової медицини, виробляємо самі і поставляємо в Україну натуральні продукти для здоров'я тварин від провідних світових виробників.

Наша продукція націлена на відгодівлю с / г тварин і птахів без застосування антибіотиків, а також підвищення рентабельності та безпеки виробництва продуктів харчування тваринного походження.

Домовитися про зустрічі та безкоштовну консультацію на Вашому підприємстві можна по тел .: +38-068-225-58-78 і / або електронною поштою:

info.bioformula@gmail.com


Bio Formula, 2022
Читайте також
Щотижня ми публікуємо корисну інформацію про тваринництво.
Напишіть нам
Telegram
Viber
Messenger
ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ
*Ваші дані не будуть передані третім особам.
©2022 Bio Formula
Made on
Tilda